Hasselback aardappels hebben echt een luxe uitstraling door al hun mooie laagjes, maar hoe kunnen we het nog luxer maken? Met truffelboter! Yes, easy does it. Als je nog een stapje verder wilt gaan, doe je er ook nog een goede, fijngeraspte schep Parmezaanse kaas bij. Voor je het weet staat er een heus aardappelfeestjes op je te wachten!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 voor hete lucht) en vet je ovenschaal in met een dun laagje olie.
0.5 eetlepel olie
Was de aardappel grondig en droog ze af. Let ze op een snijplank met aan beide kanten houten chopsticks of pollepels, zo rollen ze niet weg en snijd je de aardappel niet helemaal door! Snijd dunne plakjes.
Smelt de truffelboter en smeer de aardappels er mee in. Let op, je hebt straks ook nog truffelboter nodig. Probeer ook tussen de schijfjes te komen. Plaats in de ovenschaal en bestrooi met een beetje zout.
Rooster in het midden van de oven tot de aardappels gaar zijn, ongeveer 60 minuten. Smeer elke 20 minuten in met een nieuwe laag truffelboter.
Bestrooi met kaas en plaats nog even terug in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Optioneel
Besprenkel de Hasselback aardappels met verse kruiden, zoals dragon of peterselie.