Koffie en alcohol vormen een perfecte combinatie. Je zou een Espresso Martini kunnen zien als een volwassen versie van een Wodka – Red Bull. Deze cocktail doet het ook heel goed als toetje na een flinke maaltijd, zoals het Kerstdiner!
Porties 1cocktail
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Kookgerei
cocktailshaker
martini glas
zeefje
Ingrediënten
40mlwodka
25mlkoffielikeur
100mlkoffiesterke
1scheutjesuikersiroop
2scheppenijsblokjes
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Vul de martini glazen met ijs om ze te koelen.
2 scheppen ijsblokjes
Neem een cocktailshaker en giet hier de wodka, koffielikeur, koffie en suikersiroop in. Vul aan met flink wat ijs.
40 ml wodka, 25 ml koffielikeur, 100 ml koffie, 1 scheutje suikersiroop, 2 scheppen ijsblokjes
Sluit de cocktailshaker en schud heel goed en stevig. Het is belangrijker om goed stevig te schudden, dan heel erg lang te schudden, op een gegeven moment gaat het ijs namelijk smelten en verwatert de cocktail. Ik houd meestal de stelregel aan: maximaal 10 seconden schudden.
Haal het ijs uit de martini glazen en schenk door een zeefje heen de Espresso Martini in het glas!