Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Espresso Martini Trifle
Deze Espresso Martini Trifle is natuurlijk geïnspireerd op de zeer bekende cocktail. Dit makkelijk te maken koffietoetje steelt makkelijk de show. Wie is er nou niet gek op koffie in zijn dessert?
Porties
4
porties
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Kookgerei
Hand- of standmixer
optioneel
4 glazen
Ingrediënten
Koffie laag
1.5
eetlepel
suiker
1
eetlepel
oploskoffie / Instant koffie
korrels
200
gr
crème fraîche
125
ml
slagroom
ongeslagen
3
eetlepels
koffielikeur
Cake laag
200
gr
chocoladecake
Room laag
125
ml
slagroom
1.5
eetlepels
suiker
Afmaken
8
chocolade koffieboontjes
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Meng suiker met de koffiekorrels en maal fijn met bijvoorbeeld een vijzel
1.5 eetlepel suiker,
1 eetlepel oploskoffie / Instant koffie
Doe dit samen met de crème fraiche en room in een flinke kom en klop die stijf.
200 gr crème fraîche,
125 ml slagroom
Liever (een deel) alcoholvrij? Dan sla je deze stap over.
Schep de koffielikeur erbij en roer rustig door. Proef en voeg naar smaak meer likeur toe.
3 eetlepels koffielikeur
Verdeel over de glazen en verkruimel hier de chocoladecake over.
200 gr chocoladecake
Meng room met suiker en klop dit lobbig. Schep dit bovenop de chocoladecake.
125 ml slagroom,
1.5 eetlepels suiker
Maak af met chocolade koffieboontjes!
8 chocolade koffieboontjes
Auteur:
Mariska
Gang:
Dessert
Keuken:
fushion
Trefwoord:
kerst, kerst dessert, Koffie