Maak met deze hartige courgette pannenkoekjes een feest van je maaltijd! Past helemaal binnen een koolhydraatarm en/of glutenvrij dieet, maar daarbuiten zijn ze ook gewoon heerlijk! Deze groentepannenkoeken zijn ideaal om een (extra) portie groente binnen te krijgen, zowel voor groot áls klein. Zeg nou zelf, zo'n stapeltje pannenkoeken ziet er toch een stuk gezelliger uit dan een standaard AVG-tje of stamppot?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Bedek een vergiet met een schone theedoek. Was de courgette goed, droog hem af en rasp hem grof boven de vergiet.
1 courgette
Besprenkel de geraspte courgette met wat zout. Als je de tijd hebt, laat het dan ongeveer een kwartiertje zo staan.
zout
Sluit de theedoek om de courgette heen en knijp en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Echt flink wringen: hoe meer vocht eruit, hoe beter!
Klop de eieren los in een grote kom en roer hier de courgette doorheen. Je ‘beslag’ is nu klaar.
4 middelgrote eieren
Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie of boter en bak hier je courgette pannenkoekjes in. Ongeveer vier minuten aan de ene kant en één à twee aan de andere kant. Ik maak het liefst meerdere kleine pannenkoekjes, dan kun je niet alleen een schattig stapeltje maken, ze draaien ook makkelijker om!