Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme pepernoten
Koolhydraatarme pepernoten: ik kan er een lang verhaal van maken, maar vandaag houden we het gewoon kort. Dit zijn pepernoten, maar dan koolhydraatarm. Zonder suiker, zonder gluten.
Porties
26
pepernoten
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Kookgerei
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
25
gr
boter
kamertemperatuur
50
gr
amandelmeel
20
gr
erythritol
3
theelepels
speculaaskruiden
0.25
theelepel
bakpoeder
1
eetlepel
room
of plantaardige melk
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar, gevolgd door de zachte boter. Kneed dit goed samen.
50 gr amandelmeel,
20 gr erythritol,
3 theelepels speculaaskruiden,
0.25 theelepel bakpoeder
Voeg nu de room toe en kneed nog even. Als het goed is heb je nu een mooi samenhangend deeg, waar je makkelijk balletjes van kunt draaien.
1 eetlepel room
Draai ongeveer 26 balletjes en druk deze een beetje plat op de bakplaat. Ze veranderen niet veel van vorm in de oven.
Bak in 15 minuten bruin en laat nog 10 minuten afkoelen en knapperig worden, voordat je je tanden erin zet.
Auteur:
Mariska
Gang:
Zoetigheid
Keuken:
Nederlands
Trefwoord:
koolhydraatarm, sinterklaas