Instant Pot Crème Brûlée is de zo geliefde Franse klassieker, maar dan bereid in de Instant Pot. De ingrediënten blijven hetzelfde, alleen de bereiding is een klein beetje anders en net even sneller!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Scheid de eierdooiers en klop in een ruime kom de suiker door het eigeel heen.
5 eidooiers, 75 gr kristalsuiker
Verwarm de slagroom met de vanillepasta in een steelpannetje, tot het net niet kookt.
500 ml room, 1 theelepel vanillepasta
Giet een klein scheutje warme room bij de eieren en roer goed door. Giet daarna de rest er doorheen en roer goed door.
Verdeel het mengsel over je bakjes en schep of brand eventueel de lucht belletjes weg. Dek af met een stukje alufolie.
Giet water in je pot en plaats je trivet. Zet de potjes op je trivet. Past het niet allemaal op de bodem, dan kun je ook prima stapelen.
Sluit de pot. Controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURECOOK knop selecteer je “low pressure” en set je de timer op 13 minuten. Laat na afloop de druk vanzelf van de pan gaan, een natural release dus.
Laat even afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven, zeker 3 uur.
Haal na het opstijven, vlak voor het serveren de crème brûlée uit de koelkast en bestrooi met een dun laagje ruitsuiker. Brand deze met je brûlée brander tot de suiker gesmolten is en je een mooi knapperig laagje hebt.