Speculoos crėme brûlée is het allerlekkerste Sinterklaas toetje. Met dit toetje waan je je even in een luxe restaurant. De Speculooscrėme is heerlijk romig en uiteraard vind je het kenmerkende knapperige laagje bovenop.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
150 °C Verwarm de oven voor en ga voor boven- en onder warmte (geen hete lucht!)
Scheid de eierdooiers en klop de suiker door het eigeel heen.
5 eidooiers, 50 gr kristalsuiker
Meng in een steelpannetje de Speculoos met een klein beetje room en klop dit goed door elkaar, tot alles goed met elkaar vermengd is. Daarna mag ook de rest van de room erbij.
500 ml slagroom, 4 eetlepels Speculoos
Verwarm de slagroom met de Speculoos, tot het net niet kookt.
500 ml slagroom, 4 eetlepels Speculoos
Giet een klein scheutje warme room bij de eieren en roer goed door. Giet daarna de rest er doorheen en roer goed door.
Verdeel over je bakjes en schep of brand eventueel de luchtbelletjes weg.
Zet op de bakplaat, giet wat water op de plaat en bak de bakjes ongeveer 40-45 minuten. Ze mogen nog een beetje wiebelen in het midden, ze worden nog stijver tijdens het afkoelen.
Laat even afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven, zeker 3 uur.
Haal na het opstijven, vlak voor het serveren, de crème brûlée uit de koelkast en bestrooi met een dun laagje rietsuiker. Brand deze met je brander, tot de suiker gesmolten is en je een mooi knapperig laagje hebt.
2 theelepels rietsuiker
Notities
Serveer direct, als je het namelijk te lang laat staan neemt de suikerlaag vocht op uit de crème en wordt deze weer zacht, dat is zonde!