Instant Pot Kreeftensoep is een heerlijke bisque, die in een handomdraai klaar is. Deze soep heeft een volle, rijke smaak, waar je geen genoeg van zult krijgen; voor je het door hebt, lik je je bord af!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Rauwe kreeft
Breng water met een snuf zout aan de kook met de SAUTE stand, en kook hierin de kreeften 3-4 minuten, tot ze helemaal rood zijn en het vlees gaar is.
2 kreeften
Gekookte kreeft
Haal de staart van de kreeft en haal uit de schaal. De staarten leggen we apart en kun je bij de soep serveren of gebruiken voor iets anders, de schaal gebruiken we in de soep.Hak de kop doormidden en verwijder het maagje, hier kan zand in zitten. Haal de scharen los.
2 kreeften
Snipper ui, wortel, bleekselderij en knoflook fijn.
1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij
Verwarm de boter in de Instant Pot (SAUTE op middel) en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij.
20 gr boter
Voeg tomatenpuree en knoflook toe en bak even mee.
1 eetlepel tomatenpuree, 2 teentjes knoflook
Doe het water erbij en schraap de bodem goed schoon. Daarna mag de rest van de ingrediënten erbij, behalve de room en de rijst!
Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 10 minuten.
Ga voor een Quick Release en haal de kreeft uit de pot. Leg deze in een zeef, zodat je al het sap kan opvangen.
Voeg rijst toe en sluit de pot weer. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 4 minuten.
4 eetlepels rijst
Pluk en kraak ondertussen al het vlees uit de schalen van de kreeft.
Ga weer voor een Quick Release en voeg room en de helft van je kreeftenvlees toe. Pureer alles met bijvoorbeeld een staafmixer, proef en voeg eventueel wat extra zout toe.
200 ml room
Serveer met de stukjes kreeft die je over hebt gehouden en eventueel de kreeften staarten!
Auteur: Mariska
calorieën: 119kcal
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Instant Pot kerst, Instant pot soep, kerst, kerst voorgerecht, kreeft, luxe, Soep