Bisque met kreeft, ook wel bekend als Bisque d'Homard, is een heerlijke krachtige soep, die je echt het gevoel van luxe geeft. Een echt feestgerecht. Geloof me je, je zult er geen genoeg van krijgen!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Rauwe kreeft
Breng water met een snuf zout aan de kook en kook hierin de kreeften 3 tot 4 minuten, tot ze helemaal rood zijn en het vlees gaar is.
2 kreeften
Gekookte kreeft
Haal de staart van de kreeft en haal uit de schaal. De staarten leggen we apart en kun je bij de soep serveren of gebruiken voor iets anders, de schaal gebruiken we in de soep.Hak de kop doormidden en verwijder het maagje, hier kan zand in zitten. Haal de scharen los.
2 kreeften
Snipper ui, wortel, bleekselderij en knoflook fijn.
1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij
Verwarm de boter in je pan en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij.
20 gr boter
Voeg tomatenpuree en knoflook toe en bak even mee.
1 eetlepel tomatenpuree, 2 teentjes knoflook
Doe het water erbij en schraap de bodem goed schoon. Daarna mag de rest van de ingrediënten erbij, behalve de room en de rijst!
Breng aan de kook en laat zo'n 45 minuten zacht koken.
Haal de kreeft uit de pan. Leg deze in een zeef, zodat je al het sap kunt opvangen.
Voeg rijst toe en breng weer aan de kook.
4 eetlepels rijst
Pluk en kraak ondertussen al het vlees uit de schalen van de kreeft.
Zodra de rijst gaar is, voeg je de room en de helft van je kreeftenvlees toe. Pureer alles met bijvoorbeeld een staafmixer, proef en voeg eventueel wat extra zout toe.
200 ml room
Serveer met rest van de kreeft die je over hebt gehouden en eventueel de kreeften staarten!