Hasselback kip caprese is tovert een eenvoudig gerecht om in gezellig hoofdgerecht, dat helemaal past in een low budget feestmaaltijd. Het resultaat is een lekker sappig kippenborstje, die heerlijk combineert met het ziltige van de mozzarella en het zoete van de tomaat!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Kipfilets voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een bakplaat of bakblik heel licht in met een klein beetje olie.
1 theelepel olijfolie
Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.
1 bol mozzarella, 2 tomaten
Dep de kipfilets droog en bestrooi met wat zout.
2 kipfilets, 1 snufje zout
Maak een paar inkepingen in de kipfilets en vul deze met tomaat en mozzarella.
Snijdt optioneel de overgebleven tomaat fijn en leg deze op de bodem van het bakblik, voordat je de kip erin legt.
Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en strooi er overheen. Hou een paar blaadjes apart.
3 takjes basilicum
Bakken in de oven
Plaats de gevulde kipfilets op de bakplaat en bak ze in 22 tot 26 minuten gaar. Mocht je twijfelen, prik er dan een kookthermometer in, die moet minimaal 72 graden Celsius aanwijzen en je kip is klaar! Je wilt de kip niet te lang bakken, een filet wordt dan snel droog.
Serveer met nog een paar blaadjes verse basilicum!