Stoofvlees met cranberry's is een heerlijk, feestelijk en winters stoofgerecht. Gewoon in de pan, heerlijk een paar uur stoven, terwijl je ondertussen andere dingen doet! En het is natuurlijk ook een goed idee met Kerst, bijvoorbeeld met een heerlijke, rijke aardappelpuree en geroosterde spruitjes met honing en amandel!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Haal je vlees van tevoren uit de koelkast, snijd grof in stukken. Bestrooi ruim met keukenzout.
1 kilo rundvlees, zout
Snipper de ui grof en was de cranberry's.
2 stuks uien, 200 gr verse cranberry'
Bak het vlees in batches aan alle kanten bruin. Niet teveel vlees tegelijk, want dan koelt de pan teveel af en kun je niet meer goed bakken. Als je vlees goed bruin is, haal je het uit de pan en voeg je opnieuw vlees toe. Als het vlees aanbakt omdat je pan toch te droog is geworden, kun je een scheut olijfolie toevoegen.
2 eetlepels olijfolie
Als al het vlees gebakken is zetten we de pan lager en gaan we de uien fruiten tot ze zacht zijn.
2 stuks uien
Alle ingrediënten gaan nu samen in de pan en voeg water toe tot het vlees onder staat. Breng het aan de kook, verlaag het vuur en laat het zacht sudderen met de deksel op een kiertje. Roer om de 30 minuten om. Je kunt het vlees gerust 2 à 3 uur laten pruttelen.