Je kunt je Pommes Duchesse natuurlijk uit het vriesvak van je supermarkt trekken, maar je kunt deze aardappeltoefjes ook gewoon zelf maken, heel simpel. Uiteraard zijn ze dan nog veel lekkerder dan de kant-en-klaar versie!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier. Warmt je oven snel op, dan kun je nog even wachten.
Was en schil de aardappels. Breng samen met koud water en een snuf zout aan de kook en kook tot ze gaar zijn en bijna uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
500 gr kruimige aardappelen, 1 snuf zout
Stamp de aardappels fijn en roer er vervolgens boter en een snuf peper doorheen. Is je puree niet helemaal glad? Haal het dan eventueel door een zeef heen. Je wilt niet te grote klontjes, anders blijven die steken in je spuitmondje.
3 eetlepels roomboter, 1 snuf peper
Proef en voeg eventueel nog zout en/of peper toe.
Roer nu de eidooier er doorheen, je puree zal nu genoeg afgekoeld zijn zodat het eigeel niet stolt. Is je puree nog heel warm, wacht dan even! Schep alles in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
1 eidooier
Spuit toefjes op de bakplaat. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar het belangrijkste is dat ze allemaal ongeveer hetzelfde zijn, zodat ze ook gelijk bruinen.
Bak goudbruin in het midden van de oven, ongeveer 20 minuten!