Roze koeken, wie kent ze niet? Voor mijzelf echt een stukje jeugdsentiment. Leuk en heel simpel maak je ze thuis helemaal zelf! En dan deze keer zonder kleurstof of E-nummer 120.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 °C
Meng de ingrediënten voor de koeken tot een snel beslag. Zodra het met elkaar vermengd is, kun je stoppen.
100 gr roomboter, 100 gr witte basterdsuiker, 110 gr bloem, 2 stuks eieren, 2 theelepels maïzena, 0.25 theelepel bakpoeder, 0.5 theelepel vanille-extract, 1 snuf zout
Vet je vorm in en verdeel het beslag over de 12 gaatjes. Het makkelijkste gaat dit met een spuitzak of een ijsschep. Let op bij dat laatste, je hebt ongeveer een halve schep per koek nodig.
10 gr boter
Plaats in de oven met een bakplaat bovenop de vorm en bak 10 minuten.
Haal de bakplaat er vanaf en bak nog eens 8-15 minuten tot de randen beginnen te kleuren. Ze horen vrij bleek te zijn. Wanneer je met je vinger op een cake drukt, veert deze terug.
Stort de cakejes uit op een plank en leg ze onderste boven. Plaats een theedoek over de cakejes en leg hierop de bakplaat. Dit zorgt ervoor dat ze goed plat worden.
Laat de cakejes helemaal afkoelen.
Roze glazuur maken
Pureer de frambozen met een vork en haal door een zeef.
50 gr frambozen
Meng beetje bij beetje door de poedersuiker heen tot je een mooi glanzend en dik glazuur hebt.
100 gr poedersuiker
Roze Koeken maken
Dip de koeken één voor één in het glazuur, maak een cirkelbeweging en strijk eventueel af aan de rand van de kom.