Koolhydraatarme Broccoli Burgers zijn een heerlijke manier om je groente op een andere manier te eten. Ideaal voor groot én klein. Zeg nou zelf, zo’n stapeltje ziet er toch een stuk feestelijker uit dan een standaard AVG-tje of stamppot? Door broccoli-rijst te gebruiken ben je in een handomdraai klaar. Koolhydraatarm, glutenvrij en ze bevatten ook nog eens geen lactose.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Laat de broccoli rijst ontdooien in een zeef en stooi er een snufje zout overheen.
400 gr broccoli-rijst, 1 snuf zout
Schep de rijst in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de rijst in een kom en meng de maizena er doorheen.
1 eetlepel maizena
Pers een teentje knoflook uit en snijd de lente-ui fijn. Rasp de kaas fijn. Klop de eieren los en meng alles samen een snuf peper door de broccoli-rijst heen.
Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie of boter en bak hier je pannenkoekjes in. Dit kan bijvoorbeeld door met een ijstang bolletjes beslag in je pan te leggen. Ongeveer vier minuten aan de ene kant en één à twee aan de andere kant. Ik maak het liefst meerdere kleine pannenkoekjes, dan kun je niet alleen een schattig stapeltje maken, ze draaien ook makkelijker om!