Zin in Kaiserschmarrn of gewoon een nostalgisch gevoel na je wintersport in Oostenrijk? Je kunt deze luchtige pannenkoek heel makkelijk zelf maken. Met dit recept maak je super simpel de lekkerste Kaiserschmarrn!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Scheid de eieren en klop met je mixer het eiwit luchtig met een snuf zout en suiker. Het moet net niet helemaal stijf zijn, want dan heb je kans dat je Kaiserschmarrn droog wordt.
2 eieren, 2 eetlepels suiker, 0.25 theelepel zout
Ondertussen mengen we door de bloem de eidooiers, het vanille-extract en de melk beetje bij beetje door elkaar, tot je een beslag hebt zonder klontjes.
80 gr bloem, 100 ml melk, 0.5 theelepel vanille-extract
Schep een kleine schep van je geklopte eiwitten bij het beslag. Dit mag je redelijk wild doorkloppen met je garde, hierna kun je de garde wegleggen en gaan we verder met de spatel.
Spatel rustig en voorzichtig (in batches) de rest van het eiwit door het beslag. Spatel genoeg zodat het mengt en je geen wit meer ziet.
Verwarm nu je oven voor op 200 graden Celsius. Dit geeft het beslag tijd om te rusten.
Verwarm een koekenpan op laag vuur en smelt hier de boter in. Schep je beslag in de pan en verwarm een minuut.Ga je voor rozijnen in je Kaiserschmarrn? Strooi deze dan nu over je beslag heen.
1 eetlepel boter
Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten, tot de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin is en de binnenkant gaar.
Haal je pan uit de oven (let op, het handvat is heet!) en trek met twee vorken of een spatel uit elkaar. Maak het extra lekker door nu weer een goede klont boter toe te voegen.
1 eetlepel boter
Bestrooi met poedersuiker en serveer met compote naar keuze!