Gevulde eitjes zijn altijd een succes. Je kunt natuurlijk voor de klassieke versie gaan, maar met deze Koreaanse gevulde eitjes zet je net even wat anders op tafel. Net zo makkelijk te maken, maar net even spannender van smaak. Ontzettend lekker!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Kook de eieren tot ze hard zijn (10 minuten) en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel de eieren en snijd de kopjes eraf.
6 eieren
Haal het eigeel eruit en prak fijn. Roer er 2 eetlepels mayo en de gochujang doorheen. Blijf mayo toevoegen tot het mooi smeuïg is. Proef en voeg naar smaak meer gochujang en/of zout toe.
Schep de eivulling in een spuitzakje. Spuit de vulling in je lege eitje. Decoreer eventueel met gochugaru, lente-ui en sesamzaad.
gochugaru, lente-ui, sesamzaadjes
Notities
Uiteraard kun je deze eitjes ook op de klassieke manier doormidden snijden en vullen. Dit verandert niets aan de bereiding of de hoeveelheid ingrediënten :)