Gevulde eieren met zalm zijn heerlijk romige en ziltig. De wat luxere versie van de standaard gevulde eieren, ideaal voor bijvoorbeeld het Paasweekend!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Kook de eieren in zo’n 8 tot 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water, dan is het pellen niet zo’n ramp.
6 eieren
Pel de eieren, snijd ze doormidden en verwijder het eigeel.
Houd een klein beetje zalm apart voor bovenop de gevulde eieren. Pureer de rest van de zalm, samen met de roomkaas, het citroensap en wat peper tot een mousse. Je kunt ervoor kiezen om ook het eigeel toe te voegen tijdens het pureren. Het pureren gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar je kunt ook de staafmixer gebruiken.
100 gr gerookte zalm, 75 gr roomkaas, 1 tot 2 theelepels citroensap, peper
Pluk de blaadjes van ongeveer drie takjes dille en roer deze door de zalmmousse heen. Proef en voeg eventueel nog wat dille, peper en/of citroen toe.
3 a 4 takjes dille
Schep of spuit de halve eitjes vol met de zalmmousse. Plaats er een klein stukje zalm en wat dille bovenop.