Arepa di Pampuna (Antilliaanse pannenkoeken met pompoen)
Arepa di Pampuna zijn heerlijke Antilliaanse pompoenpannenkoeken met kaneel en, als je dat lekker vindt, rozijnen. Ik ken ze uit Curacao, maar ook weer terug in Nederland smaken ze heerlijk. Je kunt deze lichtzoete pompoenpannenkoeken eten als ontbijt, lunch of tussendoortje, maar ook zeker als toetje!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Kook de pompoen met een snufje zout gaar en giet goed af. Hoe lang de pompoen moet koken wisselt heel erg per pompoen, gewoon even testen dus. Pureer de pompoen samen met de melk tot een papje.
250 gr pompoen, 100 ml melk
Meng de droge ingrediënten door elkaar en mix hier het ei en de pompoen doorheen, tot je een glad beslag hebt. Niet langer roeren dan nodig.
1 ei, 1.5 eetlepel suiker, 100 gr bloem, 0.5 theelepel kaneelpoeder, 0.5 eetlepel bakpoeder
Bak de pannenkoekjes met wat olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi eventueel nadat je het beslag in de pan hebt geschept, alle pannenkoekjes met een paar rozijnen.
olie of boter om mee te bakken, rozijnen
Maak de pannenkoekjes af zoals jij dat lekker vindt, bijvoorbeeld met limoen en clotted cream, maar kies gerust je eigen favoriete topping!