MonChoutaart met kersen is een taart die makkelijk te maken is en waar je geen oven voor nodig hebt. Het meeste werk is nog wel geduldig wachten, terwijl je taart in de koelkast aan het opstijven is. Een heerlijk romige taart, die fris en zoet te gelijk is!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Maak of sla de koeken fijn, smelt de boter in een pannetje en meng de twee met elkaar. Druk dit mengsel met de achterkant van een lepel in je taartvorm. Zelf vind ik het altijd wel leuk om een opstaand randje te maken.
300 gr koek, 125 gr boter
Zet de vorm met de koekjes in de koelkast, dan kan dit alvast een beetje zetten, terwijl je aan de slag gaat met de rest!
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Als je de kom op zijn kop kunt houden, zonder dat de slagroom eruit valt, ben je klaar. Dit test je het beste boven je hoofd ;).
1 zakje vanille suiker, 250 ml slagroom
Klop in een andere kom de MonChou en de witte basterdsuiker door elkaar heen. Meng de slagroom en MonChou goed door elkaar en smeer dit mengsel uit over je koekjesbodem.
200 gr roomkaas, 100 gr witte basterd suiker
Zet de MonChoutaart in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur opstijven. Als je zelf je kersen vlaaivulling gaat maken, dan zou je dit nu kunnen doen.
2 blikken vlaaivulling
Verdeel de (goed afgekoelde!) kersen over je MonChoutaart en laat eventueel wat gelei/sap van je kersen achter, mocht je hem te nat vinden worden.