Met dit recept geef je echt een heerlijk knapperig korstje aan je vis Het is een soort van luxe visstick! En dan wel zo lekker dat je er geen sausje bij nodig hebt. Een visje hoeft immers niet altijd te zwemmen. De vis gaat zo in de oven. Lekker licht en luchtig.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwijder de korstje van de boterhammen en snijd ze in stukken. Maal deze in je foodprocessor of hakmolen fijn tot je een soort van kruimel krijgt.
2 stuks boterhammen
Pluk de blaadjes van de peterselie en rasp je Parmezaanse kaas en voeg dit samen aan je kruimels toe. Maal het nogmaals.
8 takjes Peterselie, 20 gr parmezaanse kaas
Dep je vis goed droog met een stukje papier en breng ze op smaak met wat zout en peper. Houd er rekening mee dat de Parmezaanse kaas ook zoutig is.
zout, peper
Druk voorzichtig de mix op de vis. Je mag best de korst stevig aan drukken, maar plet het arme visje niet ;). Herhaal dit proces totdat er een laagje goed blijft zitten.
Plaats je vis op een bakpapier in de oven totdat het korstje goudbruin is en de vis gaar. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot en dik je vis is, maar het zal ongeveer 15 á 20 minuten duren.
Notities
Voor wat extra crunch aan je korst zou je bij stap 3 ook nog een eetlepel gesmolten boter kunnen toevoegen aan je mix.