Altijd al zelf bechamelsaus willen maken? Lees verder en je zult zien dat het super simpel zelf te maken is. Deze veelzijdige witte saus is multifunctioneel, bijvoorbeeld als laag in je lasagne.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Smelt boter in een steelpan op middel-laag vuur.
30 gr boter
Roer de bloem er doorheen en bak een aantal minuten mee. Roer goed door elkaar. Je hebt nu een roux gemaakt. Het is niet de bedoeling dat de roux echt bruin wordt. Gebeurt dit wel, dan beginnen we gewoon nog een keer opnieuw :).
30 gr bloem
Schenk nu scheut voor scheut de melk erbij en roer dit goed door de roux, totdat deze alles heeft opgenomen. Bij de eerste paar keer zul je misschien denken, wat heb ik nu voor rare klont gecreëerd? Dit is normaal, geen zorgen.
400 ml melk
Blijf dit herhalen, tot je een mooie egale saus hebt, zonder klontjes. Laat de saus nu op laag vuur een paar minuten indikken.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat nootmuskaat.