Courgette broccoli soep met knoflook en room. Deze heerlijke soep zit bomvol groentes, is koolhydraatarm, vegan (!) en staat ook nog eens makkelijk binnen 30 minuten op tafel. Perfect als gezonde, doordeweekse maaltijd dus.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Courgette broccoli soep
Snipper een uitje en pers of snijd de teentjes knoflook fijn.
1 ui, 2 teentjes knoflook
Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Maak van de broccoli roosjes. Schil de stam en snijd deze in kleine blokjes. Deze hoef je niet weg te gooien!
1 courgette, 1 stronk broccoli
Verwarm in een ruime pan wat olie en fruit hierin je ui en knoflook. Voeg de groentes toe en schep goed door. Stoof dit enkele minuten.
olijfolie
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit vervolgens zachtjes doorkoken, tot alle groente gaar is, ongeveer 10 minuten. Je kunt ondertussen je knoflookcroutons maken.
1,2 liter bouillon
Pureer de soep soep met een staafmixer, blender of Nutribullet. Roer de room er doorheen.
1 scheut room
Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
peper, zout
Knoflookcroutons
Deze croutons zijn in zo ongeveer iedere soep lekker, dus gebruik ze gerust vaker. Liever koolhydraatarm? Laat de croutons deze keer dan achterwege. Normaal gebruik ik bijna altijd verse knoflook, maar bij het maken van croutons is poeder handiger. Dit verdeelt beter over het droge brood en het verbrandt ook nog niet zo snel. Met verse knoflook heb je kans op bittere stukjes verbrande knoflook.
Snijd je brood in blokjes en besprenkel met olie, zout en knoflookpoeder. Mag er wel een beetje pit bij? Strooi er dan ook wat chilipoeder overheen. Hussel goed door.
brood, olie, zout, chilipoeder, knoflookpoeder
Verwarm een droge koekenpan (dus geen extra olie) en bak hier de croutons in, tot ze mooi goudgeel en knapperig zijn.