Echte Thaise Panang Curry met kip zonder pakjes en zakjes, dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemáál niet. De fantastische geuren vullen in no-time je eigen keuken. Misschien wel de lekkerste Thaise curry als je het mij vraagt.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kipfilet in dunne reepjes of blokjes.
1 kipfilet
Verwarm in een wok of een diepe pan de helft van de kokosmelk. Bak totdat de kokosmelk dikker wordt en de olie vrijkomt. Als je bang bent dat het echt aan gaat branden voeg je een scheutje kokosmelk toe.
400 ml kokosmelk
Voeg de currypasta en pinda’s toe en bak de currypasta in de kokosmelk. Klinkt vreemd misschien, maar het werkt, geloof me. Tip: dit is de techniek die in Thailand veelal wordt gebruikt voor het maken van deze curry. Voel je je niet helemaal op je gemak, dan kan het ook anders. Neem dan een klein beetje olie en bak hier eerst de currypasta in. Voeg daarna een deel van de kokosmelk toe en kook dit in.
2 eetlepels Panang currypasta , 2 eetlepels pinda
Voeg kipfilet en de rest van de kokosmelk toe aan de pan en bak al roerend tot de kipfilet gaar is en de saus de juiste dikte heeft. De saus wordt zoals boven beschreven een stuk dikker dan bij een groene curry.
1 kipfilet, 400 ml kokosmelk
Maak af met de vissaus en de palmsuiker.
1 eetlepel vissaus, 1 theelepel palmsuiker
Snijd de rode chili en de kaffir lime blaadjes in dunne reepjes en garneer je curry ermee.