Dadar gulung is een heerlijke, maar toch simpele, Indonesische zoete lekkernij die bestaat uit gevulde pandan flensjes met kokos en palmsuiker. Super leuk om te maken en zien ze er niet fantastisch uit?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
kokosvulling
We beginnen met de kokosvulling. Zet het water op met de pandan bladeren die je in een knoop hebt gelegd. Laat dit 5 minuten opstaan. Verwijder de pandan bladeren.Pandan bladeren zijn helaas in Nederland niet altijd even makkelijk te verkrijgen. Wees gerust, ook zonder de bladeren smaken deze gevulde pandan flensjes heerlijk. Sla stap één over als je geen pandan bladeren hebt kunnen bemachtigen.
100 ml water, 2 pandanbladeren
Verwarm het water samen met de palmsuiker en roer goed door, tot alle suiker is opgenomen door het water.
40 gr palmsuiker
Voeg de kokos toe en roer goed door. Blijf roeren en verwarmen, tot al het water is verdampt en je plakkerige bruine kokos over hebt, die heerlijk geurt. Zet apart tot we de flensjes gaan vullen.
80 gr geraspte kokos
Pandan Flensjes
Tijd voor de flensjes. Mix bloem, kokosmelk, snufje zout en water door elkaar met een halve theelepel pandan extract. Proef en voeg eventueel extra extract toe. Niet elk merk is namelijk even sterk. Is jouw pandan extract niet gekleurd? Voeg dan eventueel wat groene kleurstof toe.
125 gr bloem, 200 ml kokosmelk, 100 ml water, pandan aroma, groene kleurstof, 1 snufje zout
Mix nu de eieren er doorheen samen met een klein scheutje olie. Dit laatste zorgt voor extra flexibele flensjes en dat is handig straks bij het rollen. Als je tijd en geduld hebt is het handig om het beslag even te laten rusten.
2 medium eieren, neutrale olie
Vet een koekenpan in met een dun laagje olie en bak een stapel flensjes. Laat even afkoelen, zodat je niet tijdens het rollen je vingers verbrand.
Vul elk flensje met een à twee eetlepels kokosvulling. Vouw de onderste helft naar boven over de kokos heen, dan de zijkanten naar binnen en rol het flensje op. Niet te los, want dan valt alles eruit en niet te strak, want dan scheuren je flensjes. Het kan even oefenen zijn, maar oefening baart kunst!