Surinaamse broodjes kip kerrie: een broodje dat bij menig Surinamer én Nederlander in de smaak valt. Het kruidige en pittige karakter van de kip kerrie, in combinatie met het zachte en luchtige broodje maakt het tot een ware smaaksensatie. Als kind ging ik al met mijn moeder langs de toko om zo'n heerlijk broodje te halen en tegenwoordig maak ik ze zelf. Ik deel mijn favoriete recept met jullie, inclusief een handige tip om aan de juiste kruidenmix te komen én een tip hoe je de kip extra mals maakt. Dus pak er een servetje bij en laat je verrassen door deze Surinaamse traktatie!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kipfilet in dunne plakken, besprenkel met een snufje zout en bakpoeder en roer goed door. Laat dit 20 minuten marineren.
500 gr kipfilet, 1 theelepel bakpoeder, zout
Rasp of pureer de ui en tomaten tot een papje.
1 kleine ui, 100 gr tomaat
Schep de maïzena goed door de kip en verwarm olie in een koekenpan. Bak de kip rondom mooi bruin.
500 gr kipfilet, 1 eetlepel maïzena, neutrale olie
Haal de kip uit de pan, voeg de kruidenpasta toe en fruit dit een minuut of twee. Voeg daarna de uien en tomaat toe en fruit dit nog een minuut, voordat je de kip er weer bij schept.
90 gr Hindoestaanse kerriepasta
Verkruimel optioneel het Maggiblokje en voeg dit samen met de piment en het water toe. Schep goed door en laat een paar minuten sudderen. Voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt.