Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aziatische komkommersalade
Deze
komkommersalade
heeft een heerlijke, frisse Aziatische twist. In een handomdraai heb je hem op tafel staan. Zoals jullie wel gewend zijn van de Flying Foodie recepten is het ook nog eens super makkelijk om te maken!
Porties
2
flinke porties
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Kookgerei
1
spiraalsnijder
Ingrediënten
2
komkommers
1 a 2
eetlepels
sesamzaadjes
2
eetlepels
sesamolie
1
teen
knoflook
geraspt of geperst
2
eetlepels
sojasaus
2
eetlepels
rijstwijnazijn
1
flinke theelepel
honing
2
theelepels
gember
geraspt
chilivlokken
optioneel
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd, schaaf of spiralize de komkommers in dunne slierten of plakjes. Laat ze uitlekken in een vergiet.
2 komkommers
Toast ondertussen in een droge hete pan het sesamzaad, tot deze goudbruin zijn.
1 a 2 eetlepels sesamzaadjes
Meng de sesamolie, sojasaus, rijstwijnazijn, honing, gember en knoflook door elkaar. Proef even en voeg eventueel wat meer honing of soja toe.
2 eetlepels sesamolie,
1 teen knoflook,
2 eetlepels sojasaus,
2 eetlepels rijstwijnazijn,
1 flinke theelepel honing,
2 theelepels gember
Haal je komkommer uit de vergiet en dep deze goed af met keukenpapier. Giet de saus erover en meng het geheel goed.
2 komkommers
Verdeel de Aziatische komkommersalade en strooi er wat sesamzaad en eventueel wat chili vlokken over.
chilivlokken,
1 a 2 eetlepels sesamzaadjes
Auteur:
Mariska
calorieën:
246
kcal
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Aziatisch
Trefwoord:
komkommer, salade
Nutrition
Calorieën:
246
kcal
|
Carbohydrates:
11
g
|
Protein:
6
g
|
Fat:
20
g
|
Saturated Fat:
3
g
|
Polyunsaturated Fat:
8
g
|
Monounsaturated Fat:
8
g
|
Sodium:
1013
mg
|
Potassium:
513
mg
|
Fiber:
4
g
|
Sugar:
5
g
|
Vitamin A:
217
IU
|
Vitamin C:
10
mg
|
Calcium:
165
mg
|
Iron:
3
mg