Heerlijke smeuïge gehaktballetjes met een Aziatische twist. Binnen en handomdraai maak je deze heerlijke gehaktballetjes, die hun Aziatische smaak hebben te danken aan het gebruik van 5-spice. Zowel warm als koud heerlijk.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het gehakt met alle ingrediënten op de paneermeel na goed door elkaar.
250 gr gehakt, 1 ei, 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels stroop, 2 theelepels 5 spice, 1 a 2 theelepels sriracha
Voeg beetje bij beetje het paneermeel toe, tot je een goede bal kan vormen van het gehakt.
1 a 2 handjes paneermeel
Rol het gehakt in balletjes en bak deze in een pan met wat olie en boter (of één van beide) tot de buitenkant mooi bruin is. Schud regelmatig met de pan, zodat de balletjes omrollen en gelijkmatig bruinen.
olie
Zodra de balletjes mooi bruin zijn, plaats je ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak je ze 8 tot 12 minuten in de oven (afhankelijk van hoe groot je balletjes zijn)!