Dit is mijn Nederlandse variatie op de super populaire Amerikaanse Red Velvet Cupcakes. Er gaat, net zoals bij de Red VelvetCupcakes, een bijna belachelijke hoeveelheid kleurstof doorheen, maar ik kan je al stiekem verklappen dat ze ook zonder de kleurstof heel erg lekker smaken! Benieuwd naar het recept voor deze fluweelzachte Orange Velvet Cupcakes? Ik beloof dat het een heel simpel recept is.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Oranje cupcakes
Verwarm de oven voor op 200 g Celcius en zet je cupcake tree klaar met papiertjes.
Klopt op hoge snelheid de boter en de poedersuiker, totdat het mengsel luchtig en wit wordt. Dit duurt wel even, afhankelijk van je mixer ongeveer 5 minuten.
200 gr boter, 200 gr poedersuiker
Klop in een apart schaaltje de eieren los en voeg dit deel voor deel al mixend toe aan je poedersuiker botermengsel. Dus niet alles in één plens erin, maar beetje voor beetje. Mix door tot het ei helemaal is opgenomen in het beslag.
4 medium eieren
Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de cacaopoeder, zout en je kleurstof toe. Roer dit rustig door. Je wilt niet nu te hard of te veel roeren, want het is de bedoeling dat het luchtige cupcakes worden.
185 gr zelfrijzend bakmeel, 15 gr cacao, oranje gel kleurstof, 1 snufje zout
Vul je cupcake vormpjes met je mengsel, plaats in de oven en bak in 15 a 20 minuten gaar.
Wel even laten afkoelen als je ze hierna nog gaat frosten (zonder zijn ze ook al heerlijk!)
Oranje frosting
Klop de boter en de Monchou goed door elkaar in twee minuten op de hoogste stand.
125 gr boter, 200 gr monchou
Voeg de poedersuiker toe en mix het geheel 3 a 4 minuten op de hoogste stand.
200 gr poedersuiker
Voeg zout, de geraspte schil, gember en flink wat oranje kleurstof toe en mix het door tot de frosting een egale kleur heeft bereikt.