Simpele noodle soep met garnalen, paddestoelen en spinazie
Deze noodle soep met garnalen, paddestoelen en spinazie is lekker makkelijk te maken en toch nog steeds gezond en goed vullend. Natuurlijk is deze verse noodle soep klaar binnen 30 minuten!
Porties 2porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Ingrediënten
150grgarnalengekookt
150grspinazie
1ui
150grgemengde paddenstoelen
1blokjebouillon(of genoeg voor 1 liter soep)
2cmgember
2teentjesknoflook
2eetlepelssojasaus
1literwater
2nestjesnoodles
neutrale olie
korianderoptioneel
chilioptioneel
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Rasp de gember, pers de knoflook en als je koriander gebruikt: snijd de steeltjes (dus alleen de onderkant) fijn. Fruit dit allemaal 2 minuutjes in een soeppan met wat olie.
2 cm gember, 2 teentjes knoflook, koriander, neutrale olie
Snijd de ui in zes partjes en trek vervolgens de laagjes ui los, borstel de paddestoelen schoon indien nodig en snijd ze grof in plakken en stukken. Voeg toe aan de pan en fruit een minuut mee.
1 ui, 150 gr gemengde paddenstoelen
Blus het geheel af met 2 flinke eetlepels sojasaus. Roer goed door. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat het, terwijl je de noodles klaar maakt volgens de verpakking, zachtjes door pruttelen.
Als de noodles nog ongeveer een minuut moeten, voeg je de spinazie en de gekookte garnalen toe aan je soep. Even goed door roeren en je kunt de kookplaat uit zetten. Proef de soep en als hij niet hartig genoeg is, kun je wat extra sojasaus toevoegen.
150 gr garnalen, 150 gr spinazie
Verdeel de noodles over twee grote soepkommen en giet de soep er overheen. Versier eventueel met koriander en wat chiliflakes.