Deze heerlijke Vega Buddha Bowl met quinoa heeft een heerlijke indo-twist. Met lekkere, vegetarische indo ‘gehakt’ balletjes en op smaak gebracht met een heerlijke pindasaus. Makkelijk, gezond en natuurlijk ook heel erg lekker!
Porties 2porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediënten
Bowl
80-140grquinoa
1bakjeedamame boontjes
0.5komkommer
1punt paprika
1versechili
1handjegebakken uitjes
1pakjevegetarische Indische balletjes(ik gebruik Garden Gourmet)
korianderoptioneel
Saus
1eetlepel sojasaus
1eetlepel ketjap manis
2eetlepelspindakaas
1 tot 4theelepel Sriracha
1teentjeknoflookgeperst
0.5citroenalleen sap
1eetlepelwater
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Bereid de quinoa zoals dit op de verpakking vermeld staat of zoals je gewend bent. Vergeet niet een klein beetje zout toe te voegen aan je kookvocht.
80-140 gr quinoa
Verwarm de balletjes
1 pakje vegetarische Indische balletjes
Snijd ondertussen je groentes in halve ringen en warm je vegetarische balletjes rustig op. Als je het lekker vindt kun je ook de edamame boontjes opwarmen. Proef een klein stukje van je chili peper, zodat je kunt besluiten of je de zaadjes erin laat (dan is het pittiger) of dat je de zaadjes er toch liever uit haalt.
1 bakje edamame boontjes, 0.5 komkommer, 1 punt paprika, 1 verse chili
Roer de ingrediënten van de saus door elkaar. Voeg water toe om de saus de juiste dikte te geven. Zelf gebruik ik 100% pindakaas en die is wat dikker dan ‘gewone’ pindakaas.