Pasta met witte asperges en truffel, want je kunt zoveel meer met witte asperges maken, dan alleen een heerlijke soep. De aardse smaak van de truffel combineert voortreffelijk met het lichtzoete van de asperges. Een feestje om te eten, maar super simpel om te maken.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Breng een grote pan met water en flink zout aan de kook. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking, tot deze 'al dente' is; net gaat dus.
150 gr pasta, zout
Schil de asperges en snijd zo'n 3 centimeter van de kontjes af. Snijd de rest van de asperges schuin in stukken van zo'n 3 tot 4 centimeter breed.
500 gr witte asperges
Smelt een goede klont boter in de pan en voeg de aspergestukjes met een snuf zout toe. Bak dit zachtjes, tot de asperges gaar zijn. Dit zal over het algemeen net zo lang duren als het koken van de pasta.
1 klont roomboter, 500 gr witte asperges
Ondertussen raspen we de Parmezaanse kaas en roeren we deze samen met de eieren, truffeltapenade en een soeplepel heet pastawater in een kommetje goed door elkaar. Je hebt nu een soort van dikke saus.
2 eidooiers, 30-50 gr Parmezaans kaas, 1 eetlepel truffeltapenade
Schep de gekookte pasta zo uit het water bij de asperges en haal de pan van het vuur. Roer de saus er doorheen. Schep er nog een paar lepels pastawater bij, tot je een mooie romige saus hebt.
Proef en maak af met zwarte peper en eventueel extra zout en truffeltapenade!