Instant Pot Sambal Kip is heerlijke, zachte kip die natuurlijk ook lekker pittig is. Lekker op een broodje met zuur, maar ook heerlijk met gewoon wat rijst en groenten. Door verschillende soorten sambal te gebruiken, krijg je iedere keer weer net even een ander resultaat.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwijder de schillen van de knoflook en de uien. Snijd ze fijn, of als je net zo lui bent als ik: gooi ze allemaal in de mixer, samen met de sambal en twee eetlepels olie en maal tot het fijn is. Als je het lekker vindt, voeg je ook een stuk gember toe tijdens het malen.
4 kleine sjalotjes, 4 tenen knoflook, 1 eetlepel sambal oelek, 3 eetlepels sambal manis
Verwarm de pot met de SAUTE functie. Voeg de gemalen pasta toe en fruit 2-3 minuten, tot alle geuren goed vrijkomen.
neutrale olie
CANCEL de SAUTE. Voeg water toe, roer goed door en plaats de kippendijen in de pan.
Sluit de deksel op de pot en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en stel de je de timer op 10 minuten.
Zodra de timer is afgelopen, kun je meteen het ventiel openen, maar aangezien het hier om kip gaat, kun je ook kiezen voor een ‘natural release’ en wachten tot de druk er vanzelf af gaat.
Haal de kip uit de Instant Pot en pluk met behulp van een vork uit elkaar.
Halveer het overgebleven sap in de pot en kook deze in met de SAUTE functie. Roer de kip door de ingedikte saus. Gaat het je niet snel genoeg? Meng dan 1 eetlepel maizena met wat koud water tot een papje en roer dit door je saus heen, terwijl je deze verwarmt!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Indonesisch
Trefwoord: Instant Pot, instant pot kip, pittig, spicy