Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Koreaanse gehaktballetjes
Meng alle ingrediënten voor de balletjes, behalve het paneermeel goed door elkaar. Zelf gebruik ik hier het liefst latex handschoentjes bij, de gochujang pasta geeft makkelijk kleur af.
500 gr rundergehakt, 1 ei, 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember, 2 eetlepels Gochujang, 1 snuf zout
Meng beetje bij beetje het paneermeel er doorheen, tot je een mooi, samenhangend geheel krijgt.
paneermeel
Rol het gehakt in kleine balletjes en bak deze in de koekenpan met wat olie op middelhoog vuur mooi bruin en gaar.
Sticky saus
Plaats alle ingrediënten voor de sticky saus in een pan en verwarm deze al roerend tot alle suiker is opgelost.
Voeg het maizenamengsel toe en blijf roeren en verwarmen, tot je een mooie plakkerige saus hebt.
1 eetlepel maizena, 1 eetlepel water
Haal de pan van de warmtebron, proef en voeg eventueel wat extra gochujang toe als je van pittig houdt.
Nu is het een kwestie van de gebakken gehaktballetjes door de sticky saus te roeren en te versieren met wat sesamzaadjes (optioneel). Simpeler wordt het bijna niet toch?