Thaise curry bloemkoolsoep is een goed vullende en gezonde maaltijdsoep. Lekker kruidig, een klein beetje pittig en door de kokosmelk ook nog eens heerlijk romig! Uiteraard makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool verder in roosjes. De stam mag ook gewoon mee. Maak de wortels schoon en snijd deze in plakjes. Hak de gember en knoflookteentjes grof in stukjes.
Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de gember en knoflook in, totdat de gember een beetje transparant begint te worden (net zoals bij uien), ongeveer 2-3 minuten. Voeg de curry pasta en kurkuma toe roer goed door.
Voeg nu ook de gesneden bloemkool en wortel toe. Roer goed door en bak 2 minuten mee.
Voeg kokosmelk en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef of de bloemkool gaar is, laat anders nog wat langer op staan.
Pureer de soep en breng op smaak met wat zout, chili, lente ui en eventueel verse koriander.