Pad Thai is het populairste recept uit de Thaise keuken, zeker onder toeristen. Inmiddels is het gerecht ook een beetje berucht omdat er buiten Thailand inmiddels heel veel variaties op zijn. Dit is het recept voor een Pad Thai, net zoals in Thailand!
Porties 2porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Ingrediënten
De saus
35grpalmsuiker
2eetlepelstamarindesaus/pasta
2eetlepelsvissaus
3eetlepelswaterkokend
De Pad Thai
150grdunne rijstnoedels (ongeveer 2-3 mm dik, dus geen rijst vermicelli)
6-12grote garnalen
2teentjesknoflook
1sjalot
1eetlepelingelegde Chinese radijs(pickled daikon / rettich)
5stengelsChinese bieslook (knoflook bieslook)
50grfirm tofustevige/pressed tofu geen silken tofu
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Laat de rijstnoedels in heet water weken, meestal 5 minuten, maar kijk je verpakking na. Giet af en spoel na met koud water om te voorkomen dat ze gaan plakken.
Snipper je sjalot en teentjes knoflook fijn. Snijd de inlegde radijs en tofu in kleine blokjes. De Chinese bieslook mag in stukken van 3-4 centimeter. Zorg dat je alle ingrediënten binnen handbereik hebt.
Meng de ingrediënten van de saus door elkaar en zet opzij.
Verwarm wat olie in een wok en bak hier de grote garnalen in gaar. Haal de garnalen weer uit de pan.
Voeg een scheut olie toe in de pan en bak hierin de knoflook, sjalot, radijs, gedroogde garnalen en stukjes tofu.
Zodra de knoflook een beetje bruin begint te worden, voegen we snel de noedels en de saus toe. Goed doorroeren, tot de noedels de saus hebben opgenomen.
Schuif alles opzij en giet hierin je ei. Schep de inhoud van de pan nu vervolgens op het ei en roer goed door.
Haal je wok van het vuur en voeg de taugé en Chinese bieslook toe.
Serveer met de gebakken garnalen en garneer met een stukje limoen, wat gehakte pinda’s, chilipoeder en wat suiker.