Heerlijke sappige Thaise visburgers met een vleugje groene curry, knapperige salade, geserveerd op een lekker zacht broodje. Perfecte maaltijd voor in de zomer of voor iedereen die heimwee heeft naar een zonnige vakantie.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de vis grof in stukken en vermaal dit samen met de currypasta in een keukenmachine.
Voeg op het einde de garnalen toe en pulseer nog een paar keer. De garnalen hoeven niet helemaal fijn te worden, dit zorgt juist juist voor lekkere sappige pockets in je visburger. Roer goed door, zodat je zeker weet dat de currypasta goed verdeeld is over de vis.
Zin een een knapperig korstje? Zet dan drie kommetjes neer: een met bloem, met een losgeklopt ei en met Panko. Geen korstje? Vorm dan alleen burgers! Maak je handen goed nat en vorm de visburgers. Natte handen zorgen ervoor dat het niet zo’n plakkerige boel wordt; geloof me, dit doet echt wonderen! Haal elke burger vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de Panko.
Voeg een beetje olie toe aan een koekenpan en bak de visburger 2 -3 minuten per kant. Kijk goed of je burger helemaal gaar is. Wil je een echt een goudbruin korstje? Ga dan voor een shallow fry, door je koekenpan met een halve centimeter tot een centimeter olie te vullen.
Ondertussen maken we de salade. Was de groente en gebruik een fijnschiller om van de wortel en komkommer lange linten te maken. Snijd de rode ui in dunne ringen. Besprenkel met rijstazijn, peper en een beetje zout. Voeg eventueel verse kruiden toe, zoals koriander, Thaise basilicum en/of munt.
Meng mayonaise met Sriracha. Proef en pas naar smaak aan.
Snijd de broodjes doormidden. Smeer de onderste helft in met saus, leg daarop de Thaise visburger, gevolgd door de salade en het kapje.