Deze shoarma quesadilla komt met een waarschuwing: dit recept is zo ontzettend lekker dat je ervan blijft eten. Heerlijk smeuïg en lekker hartig. Knoflooksaus, sambal en een simpele salade met ijsbergsla en verse kruiden maken het helemaal af. Ook nog eens binnen 30 minuten klaar. Do I need to say more?
Porties 2personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Kookgerei
Oven
Ingrediënten
4Kippendijen(biologisch is het lekkerst)
2eetlepelsshoarmakruiden
125grkastagnechampignons
1rode paprika
1rode ui
0.5bosjekoriander
snuf zout & olie om te bakken
2grote wraps of 4 kleine (of nog lekkerder: 2 Libanese flatbreads)
4plakjes smeltkaas
Optionele salade
ijsbergsla
verse kruiden (koriander, bieslook, peterselie)
komkommer
tomaat
Sausjes
knoflooksaus
sambal oelek
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de kippendijen in reepjes en meng met de shoarmakruiden en een snuf zout (controleer wel of jouw kruidenmix geen zout bevat). Als je een beetje handig bent in de keuken kun je nu al de kip bruin bakken, terwijl je de rest snijdt.
4 Kippendijen, 2 eetlepels shoarmakruiden
Snijd de champignons in plakken, paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Snipper ook meteen de koriander.
Kip aan alle kanten bruin? Voeg dan de champignons toe. Bak tot ze zacht en sappig zijn. Voeg de paprika toe en bak deze ook 2 minuten mee. Van mij mogen ze net aan zacht zijn. Roer de uien en koriander er doorheen en bak nog 1 minuut.
snuf zout & olie om te bakken
Bedek een wrap met de helft van de kaas, schep de shoarma erop en verdeel de rest van de kaas er over. De andere wrap mag er nu op en het geheel kan in de oven.
2 grote wraps of 4 kleine, 4 plakjes smeltkaas
Bak de shoarma quesadilla ongeveer 10 minuten in de oven.
Serveer met een simpele salade, knoflooksaus en sambal
Wil je er, net zoals ik, nog een salade bij, snijd dan de ijsberg sla fijn en meng met verse kruiden, plakjes komkommer en tomaat. De quesadilla is al zo smeuïg, dat je geen dressing nodig hebt. Toch liever wel? Scheutje lekkere olie en wat citroensap is genoeg!