Deze simpele viscurry is makkelijk te maken en koolhydraatarm. Liever wel koolhydraten? Serveer er dan lekker rijst of een flatbread bij.
Porties 3porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Ingrediënten
1kleineui
3teentjesknoflook
1duimgember
1groenechili
350grstevige witvis(bv panga, kabeljauw, skrei)
1theelepelgrove mosterd
1limoen
1theelepelkurkuma(gemalen)
1theelepelpaprikapoeder
1puntpaprika
200mlgehakte tomaten(half of klein blikje)
200mlkokosmelk
zout & olie
Optioneel
verse koriander
cayennepeper
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Voorbereiding
Verwijder de schil van de ui, knoflookteentjes en de gember. Snijd dit grof en vermaal dit samen met de groene chili tot een pasta. Voeg eventueel een klein beetje olie toe. Ik gebruik hier standaard mijn Nutribullet voor.
Snijd de vis grof in stukken en de puntpaprika in dunne reepjes.
Was de limoen en rasp de schil fijn met bijvoorbeeld een Microplane rasp.
Viscurry bereiden
Verwarm een scheut olie in een koeken- of hapjes pan. Bak hierin je currypasta (met ui, knoflook, gember en chili). Laat dit op laag vuur lekker zacht worden, zo'n 4 minuten.
Voeg de mosterd, kurkuma, paprikapoeder, limoenrasp en puntpaprika toe. Roer goed door en laat een minuut meebakken. Het vuur mag nu naar middel hoog.
Voeg nu de tomaten en kokosmelk toe. Roer goed door en laat de vis erin zakken.
Breng aan de kook en laat vervolgens zacht sudderen, ongeveer 15 tot 20 minuten.
Maak af met een kneepje limoensap, eventueel wat cayennepeper en wat blaadjes verse koriander.