kaneelpoeder(of gemalen kaneel, naar smaak of 1 a 2 stokjes)
200mlwater
Optionele extra's
Honing, agave, suiker of andere zoetmakers
Cranberries, peer of ander fruit
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Je hoeft de appels niet klein te snijden zoals je dit zal doen bij het bereiden van appelcompote in een normale pan.
Doe dit samen met stokjes kaneel, water en eventuele andere smaakmakers in de pot en sluit de deksel en het ventiel.
Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 5 minuten.
Zodra de timer afloopt kun je voor een Quick Release gaan (*), maar je kunt het ook gewoon nog even lekker laten staan.
Prak de appel iets fijner met een vork. Prakken is een groot woord, een beetje door de pan roeren is al genoeg.
Notities
* gebruik je veel cranberries, dan zou ik voor een Natural Release gaan of een doek over je ventiel plaatsen waneer je deze opent. Ga je voor een grotere hoeveelheid appelcompote? Hou dan de hoeveelheid water en de tijd hetzelfde! Meer water is dan niet nodig!