Deze bloemkool Mac ’n Cheese is een perfecte koolhydraatarme ‘guilty pleasure’.
Voorbereidingstijd 7min
Bereidingstijd 15min
Totale tijd 22min
Equipment
Oven
Ovenschaal
Steelpan
Ingrediënten
1bloemkool(een flinke)
1kleineui
1teentjeknoflook
50grboter
125mlroom(ongeslagen)
130-150grgeraspte kaas(een mix)
zout & peper
Optioneel
blokje bouillon
verse peterselie
Instructies
Zet een pan op met ruim water, een snuf zout en eventueel een blokje bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, was deze en zodra het water kookt, kook je deze in 5 minuten beetgaar. Niet te gaar, want dan wordt de bloemkool in de oven te zacht en papperig.
Snipper een ui, pers of snijd een teentje knoflook fijn. Smelt de boter in een (steel)pan en fruit hier op laag vuur de ui in, tot deze zacht is. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en fruit deze mee.
Tevreden over je ui en knoflook? Voeg dan je room en driekwart van je kaas toe. Verwarm dit rustig en roer regelmatig door, totdat alle kaas is gesmolten en je een heerlijke kaassaus hebt.
Meng in een ovenschaal de bloemkool met de kaassaus, zodat alle bloemkool goed bedekt is en top af met je overgebleven kaas en wat vers gemalen peper.
Plaats de schaal in de oven en bak deze 10 minuten en daarna nog eens 3 tot 5 minuten op grillstand, voor een knapperig korstje.
Optioneel: besprenkel met wat verse gesnipperde peterselie.