Gegrilde inktvis met gember, peper en knoflook is een supersnel recept, bomvol smaak. Heerlijk fris met een vleugje pittig. En het hele jaar door lekker. Gewoon zo als bijgerecht bij de BBQ of straks in de winter als fancy voorgerechtje bij het Kerstdiner.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Rasp de knoflook en gember fijn. Meng dit met het sap van 1 citroen, de vissaus en een beetje palmsuiker. Snijd de chili fijn en roer deze er door.
Dep de inktvis goed droog. Scheid de tentakels van de rest van het lichaam.
Maak een inkeping zodat je de inktvis plat kunt drukken. Kerf met een scherp mes een ruitjespatroon in de inktvis. Doe dit met een lichte hand en een scherp mes, zodat je de inktvis niet doorsnijdt. Bestrooi alles royaal met witte peper en een beetje zout.
Verwarm een koekenpan op middenhoog en gril de inktvis. Niet teveel inktvis tegelijk in de pan, je wilt niet dat de pan afkoelt. Eerst de niet-gekerfde kant, daarna die met het ruitjespatroon. Meestal is rond de 2 minuten genoeg, als je ze te lang bakt wordt inktvis namelijk taai en we zijn Thaise inktvis aan het maken, niet taaie inktvis ;)
Besprenkel de gegrilde inktvis zeer royaal met de dressing. Zelf vind ik het het lekkerste om eerst alle inktvis in een aparte kom te mengen met de gemberdressing en het daarna pas op de bordjes te scheppen.
Notities
Proef altijd een klein beetje van je chili voor je ze toevoegt. In Nederland kan de pittigheid van chili's enorm verschillen.