Heerlijke stevige en romige mascarpone room. Perfect om taarten mee af te strijken en cupcakes mee te decoreren. Mascarpone room is wel romig, maar lang niet zo zoet en vet als botercrème. Met slechts drie basis ingrediënten kun je deze heerlijke room binnen enkele minuten maken.
Porties 1taart
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Kookgerei
Mixer of garde
2 kommen
Ingrediënten
125mlroom(ongeslagen slagroom)
200grmascarpone
2eetlepelspoedersuiker(naar smaak)
0.5theelepelvanillepasta(optioneel)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Klop de mascarpone in een flinke kom rustig los met een garde. Niet te lang of te wild, anders krijg je te dunne mascarpone room.
Klop in een andere kom de slagroom met de poedersuiker, vanillepasta en eventuele slagroom versteviger tot deze stijf is.
Meng nu langzaam de slagroom bij de mascarpone. Zodra het met elkaar vermengd is, mag je meteen stoppen met mixen!
Notities
De room is meteen te gebruiken. Wil je hem liever nog even bewaren? Zet het dan goed afgedekt in de koelkast. Het blijft een paar dagen goed.