Mushrooms on toast is een heerlijk simpel lunchgerecht met gebakken paddenstoelen op getoast brood. Een laag smashed avocado eronder voor de romigheid (en natuurlijk ook voor de lekker!) en je lunchfeestje is compleet. Deze keer heb ik ze vegan gelaten, maar mocht je toch nog wat extra's willen, dan kan ik een gepocheerd of spiegeleitje aanraden.
1snufjeknoflookpoeder(of een klein teentje knoflook)
1kneepjecitroensap
1snufje cayennepeper
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd in dunne plakjes.
Verwarm olie in pan en bak op redelijk hoog vuur de paddenstoelen met een snufje zout. Goed bakken tot ze mooi goudbruin worden en het vocht uit de paddenstoelen verdampt. Ze mogen flink slinken.
Prak ondertussen de avocado en meng met knoflook, citroensap en cayennepeper.
Toast de broodjes en besmeer ze met avocado. Verdeel de gebakken paddenstoelen over je broodjes.