Met dit recept voor koolhydraatarme paella met garnalen steken we een Spaanse klassieker in een nieuw jasje. Een lekker gezond jasje, met extra veel groente en zoals de naam al doet vermoeden: met minder koolhydraten. Uiteraard nog wel vol smaak en met een heerlijk, zomers kleurtje.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Voorbereidingen
Meng de kurkuma door de bloemkoolrijst. Dit gaat nu makkelijker dan straks in de pan, op deze manier wordt alle bloemkoolrijst straks geel en niet alleen bepaalde stukken.
Meng een scheutje olie met zout, een vers geperst teentje knoflook en de garnalen en laat die even marineren.
Giet in een klein kommetje gekookt water over de saffraan en voeg het halve blokje bouillon toe. Laat dit intrekken.
Snijd de chorizo doormidden, verwijder het velletje en snijd in halve plakken.
Snijd de puntpaprika ook doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd in halve ringen.
Bereiding van de koolhydraatarme paella
Verwarm wat olie in een grote koekenpan. Bak hier op middelhoog vuur de chorizo in. Zodra de chorizo zijn oliën en smaak begint af te geven mag de paprika erbij. Even goed doorroeren en nog een minuut of 2-3 laten bakken.
Schenk nu je mengsel van saffraan, water en bouillon erbij. Goed roeren, laat dit nog maar een minuut lekker stoven.
Nu mogen eerst de doperwten erbij, weer even door roeren. Daarna kan meteen de bloemkoolrijst erbij. Goed doorscheppen. Laat dit nog een minuut of 2 lekker bakken, tot de bloemkoolrijst gaar is en de doperwten ontdooid.
Proef en breng eventueel op smaak met een snufje zout en wat peper.
Terwijl dit bezig is bak je in een andere pan de garnalen. Normaal kun je die met de paella mee bereiden in dezelfde pan, maar in dit geval krijgen de garnalen niet genoeg warmte om goed te garen.
Serveer de koolhydraatarme paella met de garnalen bovenop en versier eventueel met partjes citroen en verse peterselie.
Notities
Heb je geen saffraan of is het te duur? Je kunt voor dit recept ook heel goed namaak saffraan of alleen kurkuma gebruiken.