Griekse yoghurt cake is een heerlijke, smeuïge vanillecake met een fris honing-yoghurt glazuur. Bij Griekse yoghurt denk ik altijd gelijk aan honing en... walnoten! Helemaal optioneel, maar voor mij konden ze niet ontbreken bij deze heerlijke cake! Bij dit recept komt geen mixer kijken, het is een heel simpel roerbeslag. Makkelijk en weinig afwas dus!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Griekse yoghurt cake
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik in en bestuif met bloem.
Roer eieren, suiker, olie, yoghurt, vanille extract en een snuf zout goed door elkaar.
Zeef in drie delen de bloem en bakpoeder er boven en schep iedere keer door, tot je geen witte stukjes bloem meer ziet. Je hoeft niet hard te kloppen of mixen, alleen mengen is genoeg.
Giet het beslag in je vorm en bak in het midden van de oven tot deze goudbruin en gaar is, 45-60 minuten, afhankelijk van je oven. Een prikker moet er schoon uit komen.
Laat 10 minuten rusten in de vorm, keer dan rustig om en laat de cake afkoelen. Bedek met een schone theedoek om 'm lekker zacht te houden.
Honing-yoghurt glazuur
Meng de yoghurt met de honing. Voeg meer of minder honing toe naar smaak.
Schep op de cake zodra deze is afgekoeld en top eventueel af met walnoten, sinaasappelrasp en/of rozemarijn!