Japanse egg sandwiches (Tamago Sando) zijn razend populair en niet alleen in Japan. In LA heb je hele restaurants die zich specialiseren in Japanse sandwiches. In Nederland ben ik die nog niet tegen gekomen, maar gelukkig kun je ze ook heel makkelijk zelf maken. Naast de smaak is het bij een Japanese egg sandwich ook belangrijk hoe deze eruit ziet, namelijk: netjes. Daar zijn Japanners gek op. Het is een simpel broodje, met een heerlijk rijke en romige eivulling.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Plaats de eieren in een steelpan met koud water. Breng aan de kook, laat drie eieren in 10 minuten hard koken. Haal er 1 ei eerder uit, na 5 minuten. Die komt in het midden en het is dan wel lekker als die nog een beetje half zacht is.
Laat de eieren goed schrikken en pel ze. Leg het korter gekookte ei apart. Prak de drie hardgekookte eieren met een vork goed fijn. Meng hier de mayonaise bij, tot het lekker smeuïg is, ongeveer 3 eetlepels afhankelijk van hoe groot je eieren zijn. Proef en breng op smaak met wat zout.
Besmeer twee van de witte boterhammen met een laag gezouten boter. Smeer er een goede laag eiersalade op.
Snijd het zachter gekookte ei doormidden. Leg deze in het midden van je broodje, zie foto. Zo komt het mooi uit als je de boterhammen straks doormidden snijdt.
Smeer de overige eiersalade bovenop en dek af met de andere twee witte boterhammen. Het mooiste wordt je egg sandwich als je nu een plat bordje op je boterhammen zet met een klein beetje gewicht en je dit minimaal 5 minuten laat staan.
Snijd de korstjes van het brood en snijd ze vervolgens doormidden. Draai je broodjes een slag, zodat je het ei in het midden ziet.