Er bestaat bijna geen makkelijker Surinaams recept dan bruine bonen met rijst. Rijst koken, bruine bonen laten pruttelen met smaakmakers en je bent zo goed als klaar. Weinig afwas, zeker als je cheat met magnetronrijst. Heerlijk no-nonsense comfort food, waar je met het hele gezin van kunt genieten.
1klein blokjeMaggi(vierkante blokjes, per 2 verpakt)
3blaadjeslaurier
720grbruine bonen(1 grote glazen pot)
500mlwater
olie, zout & peper
paartakjesverse selderij
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Bereid je rijst zoals aangegeven op de verpakking of zoals je dit altijd doet.
Snipper je ui, snijd je knoflook fijn en je worstjes in plakjes. Rasp de gember en snijd de laos in stukken.
Verwarm wat olie en fruit hier de ui in. Na een paar minuten mogen alle ingrediënten erbij, behalve de bruine bonen en het water. Roer door en laat nog 2 minuutjes mee fruiten.
Voeg de bonen (inclusief sap) en het water toe. Roer door, breng aan de kook en laat vervolgens zachtjes pruttelen, tot je rijst klaar is.
Vis de laurier en laos uit je bonen of waarschuw je tafelgenoten dat het er nog in zit. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst en eventueel wat verse gesnipperde selderij.