Simpel Surinaams zuur met komkommer, rode ui en piment is, zoals de naam al doet vermoeden, super simpel te maken en binnen 10 minuten klaar. Als je even een dagje geduld hebt is het nog veel lekkerder. Maak het gerust in grote hoeveelheden, want het blijft makkelijk weken goed!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Was de komkommer en snijd in dunne halve plakken (of als je mini's gebruikt zoals ik deze keer: in hele plakjes). Schil de rode ui en snijd deze in dunne partjes.
Stop de kokommer en ui in een schone glazen pot samen met de pimentbolletjes en de kruidnagel.
Verwarm water samen met het suiker. Breng kort aan de kook en zet af. Roer door, tot alle suiker is opgenomen. Voeg zout en azijn toe en roer goed door.
Giet dit alles bij je groente in de glazen pot tot alles onder staat. Houd wel minimaal 1 cm tot de bovenkant van de pot vrij. Sluit het deksel en laat alles zo afkoelen!
Notities
In de meeste recepten gebruik ik het liefst gemalen piment. Dit geeft sneller smaak af en je hoeft de bolletjes er niet uit te vissen. Op een pimentbolletje bijten is niet super lekker, net zoals bijvoorbeeld bij kruidnagel. Maar bij dit recept is het beter om bolletjes te gebruiken, omdat het langer staat en gemalen piment niet veel goeds doet voor de kleur van je zuur. Daarbij zijn ze in het zuur duidelijk zichtbaar en bijt je er dus niet zomaar op!