Kiprollade uit de Instant Pot is misschien wel de sappigste en lekkerste manier om een kiprollade te bereiden. Sowieso de simpelste en snelste manier. Slechts 15 minuten op hoge druk en binnen 30 minuten klaar!
0.5potjebalsamico-uitjes met appelstroop(zie notitie)
Afmaken met
1eetlepelappelstroop
maizena + water(optioneel)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Dep de rollade goed droog met een stuk keukenrol. Bestrooi met een klein beetje zout (meeste rollades zijn al gezouten), peper en flink wat knoflookpoeder.
Bak de rollade met een beetje olie aan alle kanten goudbruin. Dit doe ik zelf het liefst in een gewone koekenpan (dat bakt makkelijker mooi bruin), maar het kan ook in de pot. Toch in de pot aanbraden? Selecteer de SAUTE, voeg wat olie aan de pan toe en wacht tot deze warm is. Bak nu de rollade aan alle kanten goudbruin. Daarna CANCEL je de saute functie.
Meng de bouillon, mosterd en tijm goed door elkaar en plaats deze in de pot, samen met de kiprollade en de uitjes.
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en set je de timer op 15 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 10 minuten om natuurlijk leeg te lopen, een NR dus.
Haal de rollade voorzichtig uit de pot. Roer een eetlepel appelstroop door de jus heen. Druk op CANCEL en vervolgens SAUTE en laat het geheel inkoken (zonder deksel), tot een mooie dikke saus. Voeg eventueel een maizena papje toe (halve eetlepel maizena met koud water gemengd) en roer dit goed door.
Notities
Voor de zilveruitjes gebruikte ik deze heerlijke versie met balsamico en appelstroop, ze zijn niet zo zoet als de naam doet vermoeden. Gebruik gerust gewone zilveruitjes en voeg bij de laatste stap extra appelstroop toe naar smaak.