Deze Vietnamese Noodle Bowl (Bún chả)) is knapperig en een vleugje zoet, maar ook ontzettend fris. Deze versie met Vietnamese gehaktballetjes is super simpel te maken. Een perfecte makkelijke en snelle maaltijd voor doordeweeks.
1rawit of bird's eye chili(fijn gesneden, eventueel zonder zaadjes)
2eetlepelsrijstazijn
3eetlepelsvissaus
2eetlepelslimoensap
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
De Bún chả gehaktballetjes
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed met elkaar. Laat dit marineren, terwijl je door gaat met het klaar maken van de rest, minimaal 15 minuten.
Rol vervolgens het gehakt tot balletjes. Gebruik je kipgehakt? Dan kan het helpen om je handen nat te maken tijdens het rollen, zodat het minder plakt.
Bak de balletjes in een beetje olie goudbruin en gaar.
Noodles en groente preppen
Bereid de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Spoel na met koud water als je ze niet direct gaat opeten. En ik bedoel dan echt direct, anders gaan ze ontzettend plakken.
Snijd de groente fijn tot hapklare stukjes en pluk de blaadjes van de kruiden.
Presenteer dit op een leuke manier in een bowl en leg de balletjes erbij.
Nuoc cham
Doe alle ingrediënten, behalve de vissaus en limoensap, in een steelpan. Verwarm al roerend tot de suiker is opgenomen. Voeg vissaus en limoensap toe en schenk in schaaltjes.
Serveer dit bij je bowls en je bent klaar om te eten!
Notities
Je kunt van alles gebruiken voor de groente, als ze maar rauw te eten zijn! Wat mij betreft zijn komkommer en munt een must!